We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Csillagb​ó​l emberré

by Turbo

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      $10 USD  or more

     

1.
Egyre gyorsabban élsz, hiába fékezel. Bármerre mész, mindent megmérgezel. Mondd meg hogy mennyit ér, ha a lelked túl nehéz? Ha csukott a szem, és néma marad a száj, az igazi bűnért, közömbösség az ár. Ó mondd merre halad, aki magának is tagad? Csak egy kiégett váz marad... Átkozod, feláldozod magad, de a vágyaidnak élsz. Álmaidnak építesz falat, de ébredést remélsz! Kérdezd a kígyót, hátha számot ad. Mikor hozza el a megváltásodat? Mondd meg, hogy mit teszel? Mi van, ha nem jön el...? Átkozod, feláldozod magad, de a vágyaidnak élsz. Álmaidnak építesz falat, de ébredést remélsz! Mérged a tudás, áldatlan áldás, mert félsz. Ha mindent megkaptál, de semmit nem adtál ezért. Ne menekülj... Alakulj át! Ne menekülj... Változz át!
2.
Miféle Isten, hagyja hogy így legyen? Az égre felnézve, hiába kérdezem. Mondd miféle érdek hajtja, hogy így legyen? Mennyit ér egy élet? Hiába kérdezem... Mondd meg, hogy miért? Mondd meg, hogy hol, vált ketté az út? Már a jövőnk is múlt. Ó mondd meg miért? Mondd meg mikor, hibáztam úgy, hogy már a jövőnk is múlt. Hol hang, hol a fény? Sehol sincs már, a remény. Hiába voltunk égre föld. A tükörképünk is összetört. Miféle Ördög akarja, hogy így legyen? Ha elvett tőlem mindent, övé az életem. Ó miféle Ördög, engedi, hogy így legyen? Mennyit ér az élet? Hiába kérdezem. Mondd meg, hogy miért? Mondd meg, hogy hol, vált ketté az út? Már a jövőnk is múlt. Ó mondd meg miért? Mondd meg mikor, hibáztam úgy, hogy már a jövőnk is múlt. Hol hang, hol a fény? Sehol sincs már, a remény. Hiába voltunk égre föld. A tükörképünk is összetört.
3.
Túl a fényeken, százezer életen. Bezárul a kör, megáll a vén idő. Minden összeér, egybeforr a tér. Egy pillanat a lét, nem adnád semmiért. Az üzenet érthető: Itt soha nincs Én vagy Ő, ha együtt írjuk át, az ébredés dalát. Az üzenet érthető... Lehúz a Föld, démonok között, szorít a hét halál. A létra benned áll... Minden összeér, egybeforr a tér. Egy pillanat a lét, nem adnád semmiért. Az üzenet érthető: Itt soha nincs Én vagy Ő, ha együtt írjuk át, az ébredés dalát. Az üzenet érthető... A szíved válaszol A végső.. A szíved válaszol A végső kérdésre a szíved válaszol
4.
Sűrű erdő 05:47
Sűrű az erdő, nem tudni még, merre van út, visszafelé... Futni kell, égni kell, lopni kell, csalni kell, Hol lesz majd holnapom, azt most még nem tudom. Szállni kell, élni kell, hinni kell, hazudni kell, Hogy volt a tegnapom, azt már rég nem tudom. Lökni kell, ölni kell, félni kell, szeretni kell. Ha nincsen több válaszom, másokra ráhagyom. Adni kell, kapni kell, látni kell, feledni kell. Ismétlődő körök, elveszve a fák között... Háború dúl, bármerre mész. Van-e még út önmagunk felé? Sűrű a felhő, nem tiszta az ég. Halvány a holdfény, ó egy csillag sem ég. Futni kell, égni kell, lopni kell, csalni kell, Hol lesz majd holnapom, azt most még nem tudom. Szállni kell, élni kell, hinni kell, hazudni kell, Hogy volt a tegnapom, azt már rég nem tudom. Lökni kell, ölni kell, félni kell, szeretni kell. Ha nincsen több válaszom, másokra ráhagyom. Adni kell, kapni kell, látni kell, feledni kell. Ismétlődő körök, elveszve a fák között... Jövő és múlt, zárul fölénk, falakat húz a szívünk köré. Háború dúl, bármerre mész. Van-e még út önmagunk felé?
5.
Iránytű 05:44
Ma az óceán Te vagy, amin a csónakom halad a jégyhegyek felé, a jéghegyek felé. A hullámtengeren, sodródik a hitem, örvények közé, sötét örvények közé, Csak ringunk csendesen át egy egész életen. Lehet az út végtelen, mégis magam elé képzelem... Nincs Észak, Dél, csak a víz és Én. Hol az iránytű, amivel visszatérhetnék?! Ha a vihar is Te vagy, miben a vitorlám szakad. Vezess zátonyok között, a zátonyok között. Csak a szerelmed vigyen, mutasd meg milyen. Ó igen, mutasd meg milyen... Csak ringunk csendesen át egy egész életen. Lehet az út végtelen, mégis magam elé képzelem... Nincs Észak, Dél, csak a víz és Én. Hol az iránytű, amivel visszatérhetnék?! Nincs vég, nincs cél, csak a széles tér. Hol az iránytű amivel partot érhetnék?! Mégis hirtelen, új remény terem. Feltámad a szél, feltámad a szél. Értem jött talán, felkap egy hullám ami sodor a part felé, kisodor a part felé!!! Észak, Dél, csak a víz és Én. Nem kell iránytű, amivel visszatérhetnék?! Nincs vég, nincs cél, csak a széles tér. Nem kell iránytű amivel visszatérhetnék?!
6.
Börtönben élsz, elzárva mindentől. Ide nem jut be fény, túl távol van Istentől. Túl távol... Túl távol... A végtelen benned, kijárat a lélekbe. A végtelen benned vár. Ha a tűz a kezdet, világíts hogy érezzem. Érjen égig a láng! Látom, hogy félsz, véred a véremből! Ha rossz útra lépsz, próbáld meg előről! Mert látom, hogy félsz! A végtelen benned, kijárat a lélekbe. A végtelen benned vár. Ha a tűz a kezdet, világíts hogy érezzem. Érjen égig a láng!
7.
Gravitáció 05:05
A minták az arcodon, ezernyi hexagon. Látom az ötletet, a lét felett. Rajtam az új ruhám, a téridő nem hat rám. Látom a szenvedéseid okát. Tudom jól, ami újra mélybe húz, nehéz súly, ami vállaidra hull. Tudom jól, újra mélybe húz, nehéz súly, ezt kaptad válaszul. Az ajtókat bezárták, a kulcsokat Rád bízták. A szabadság foglya lett az életed. Ne hordozz titkokat, utazd be önmagad, hogy megtaláld az ébredésedet. Tudom jól, ami újra mélybe húz, nehéz súly, ami vállaidra hull. Tudom jól, újra mélybe húz, nehéz súly, ezt kaptad válaszul.
8.
Honnan számít kezdet és számít a vég Honnan számítható már, a föld és az ég Hány Holdba telt, hány bolygót nevelt Honnan az ősi teremtő, adja dallamát Honnan fentről, vagy lentről, erő hatja át Hány Holdba telt, hány bolygót nevelt Honnan indult az élet, hogyan adja át Honnan csillagporral átszőtt mikrokozmoszát Hány Holdba telt, hány bolygót nevelt Csillagból emberré Széthullott mindenség Csillagból emberré Szétzúzott mindenség Honnan isteni a mérték, de emberi a vágy Honnan számolod a végét, de eleje sincsen már Hány Holdba telt, hány bolygót nevelt Honnan az ősi teremtő, adja dallamát Honnan fentről, vagy lentről, erő hatja át Hány Holdba telt, hány bolygót nevelt Csillagból emberré Széthullott mindenség Csillagból emberré Szétzúzott mindenség Ha újjáteremtettek csillagként, még egyszer ébredj fel emberként
9.
Illúzió 06:27
Mondd, ó mondd, miért nem változol? Tedd meg! Ez nem megy csak szavaktól! Állj meg! Ne pörgesd az éveket! Lásd meg! Van aki kincseit adja neked. Minek neked önismeret? Becsaphatod a lelkedet. Hazugságaiban erő, fogy ahogy telik az idő. Ha elengedi majd a kezed, elég hamar felismered... Milyen sötét van egyedül... Senki nem él, mert mindenki fél, átadni magát. Hogy egyedül jó, csak illúzió! Együtt minden más! Mondd, ó mondd, miért a szerelmet átkozod? Lökd meg! Ez nem mozdul magától! Minek neked önismeret? Becsaphatod a lelkedet. Hazugságaiban erő, fogy ahogy telik az idő. Ha elengedi majd a kezed, elég hamar felismered... Milyen hosszú a tél egyedül... Senki nem él, mert mindenki fél, átadni magát. Hogy egyedül jó, csak illúzió! Együtt minden más! Lélegezz... Nincs félelem, ami körbe vesz!
10.
Azt hittem látod, azt amit én. Azt hittem hallod, az én zeném. Azt hittem érzel , valami mást. Azt hittem a szíved a megoldás... de hé, nincs megoldás... Nálad a maradék, nálam, csak haladék! Híd köztünk, van-e még, ha mélyül a szakadék? Nem ugyanúgy lángol. Ez nem az a tűz. Ez nem az a lánc, ami hozzád fűz. Valahogy eltört, bennünk a vágy. Valahogy megnőtt, a távolság... de hé, nő a távolság... Nálad a maradék, nálam, csak haladék! Híd köztünk, van-e még, ha mélyül a szakadék? Ugye érzed, hogy itt a vége? Az egésznek, nem vagy része. Ó ugye érzed, jobb lesz talán, mindkettőnknek, a híd két oldalán. Csak játék! Szavak nem érintenek. Majd az idő mondja meg, hogy miért hittem el... Nem számít! A szavak nem érintenek. Majd az idő mondja meg, hogy miért hittem el... Nő, csak nő!!! Ez fényév távolság!

credits

released October 15, 2019

The 5th studio album from hungarian hard rock band Turbo.

Balázs Tanka - Vocals
David Vigh - Guitars
Dure - Keyboards
Jero - Bass and guitars
Delov Jávor - Drums

All songs were written, performed and produced by Turbo.

Recorded by Barnabás Hidasi at Pannonia Studios
Additional recordings by David Vigh and Dure
Mixed and mastered by Barnabás Hidasi at HLSTUDIO
Artwork by Global Illumination

Management by Mónika Túri at Pongo Pongo Collective
turimonika@gmail.com

www.facebook.com/turbozenekar
www.instagram.com/turbozenekar
www.youtube.com/user/neonspines
open.spotify.com/artist/4lDji8MlzmUxypX78F9V3b

license

all rights reserved

tags

about

Turbo Budapest, Hungary

contact / help

Contact Turbo

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Turbo, you may also like: